Hieronder een lijst met informatieve websites voor jonge mantelzorgers. Zij kunnen in deze lijst informatie vinden hoe ze met de situatie thuis om kunnen gaan. Of als ze in contact willen komen met jongeren die in vergelijkbare situaties zitten.

KOPP/KOV informatieboekjes
Trimbos maakte informatieboekjes om te praten over een ouder met psychische en/of verslavingsproblemen (KOPP/KOV). Er zijn zes boekjes en elf informatiekaarten voor (toekomstige) ouders en kinderen van 0 tot 18 jaar. Deze kun je gratis downloaden op de website van Trimbos.

Kindertelefoon
Met de Kindertelefoon kun je over alles praten. Elke dag tussen 11:00 en 21:00 uur kun je gratis en anoniem bellen naar 0800 0432. Op de website kun je chatten of met andere praten op het forum.

Brusjes
Brusjes zijn broertjes of zusjes van kinderen die veel zorg nodig hebben. De website www.brusjes.nl is er speciaal voor kinderen met een broer of zus met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Je vindt hier informatie, hulp, kunt, verhalen van anderen en een forum om je vragen te stellen.

FunCare4Kids
FunCare4Kids organiseert Fundagen voor kinderen in moeilijke thuissituaties door een chronisch ziek of gehandicapt gezinslid. Alle aandacht is speciaal voor hen op zo’n Fundag. Lees er meer over op de website.

KOPPsupport
KOPPsupport is er voor jongeren van ouders met psychische- en/of verslavingsproblemen. Op de website van KOPPsupport kun je anoniem en gratis een groepscursus in een chatbox volgen met andere jongeren en een hulpverlener, vragen per e-mail stellen aan een deskundige, verhalen van andere jongeren lezen en je eigen verhaal met anderen delen, informatie over psychische en verslavingsstoornissen lezen en hulp zoeken.

Multiple Sclerose (MS)
MS Kidsweb is een interactieve website voor kinderen over Multiple Sclerose (MS). Je vindt er informatie over wat het is, hoe om te gaan met een gezinslid met MS, testjes, tips, weetjes
Het Nationaal MS Fonds organiseert weekenden voor kinderen van 6 tot en met 25 jaar die in hun gezin te maken hebben met Multiple Sclerose (MS). Op MS Kinderkampen kun je zien wat zij allemaal doen en kun je je aanmelden voor het volgende kamp.

Kankerspoken
De website Kankerspoken helpt kinderen met een ouder met kanker. Ook ouders, vrienden, bekenden, leerkrachten en hulpverleners vinden hier informatie.

Achter de Regenboog
Achter de Regenboog is er voor kinderen en jongeren bij wie iemand dood is gegaan. Ze organiseren lotgenotenweekenden, adviseren bij rouw en delen hun kennis. Lees er meer over op de website.

In de wolken
In de wolken maakt brochures, boeken en geeft tips over verliessituaties. Bijvoorbeeld als iemand is overleden of als ouders uit elkaar gaan. Bekijk het aanbod op de website.

Jongeren zorgen in de mantelzorg
Op de website Jongeren zorgen in de mantelzorg staat informatie over mantelzorg, een documentaire over jongeren die zorgen en tips voor jonge mantelzorgers.

Heppie
Heppie organiseert groepsvakanties en weekenden voor kinderen die extra aandacht nodig hebben. Zoals kinderen van wie een ouder, broertje of zusje ernstig ziek is. Lees er meer over op de websites van Heppie Vakanties en Hotel Heppie.

PratenOnline
PratenOnline.nl is een website voor jongeren tussen de 12-24 jaar, die zich down of gespannen voelen. Herken jij je hierin? Je kunt bij ons je gevoel testen en chatten met één van onze professionals. Of misschien ken jij wel mensen in je omgeving van wie jij denkt dat zij iets aan onze site kunnen hebben? Attendeer hen dan gerust op ons. Ook kun je hier informatie vinden over wie of wat zou kunnen helpen en nuttige links naar andere sites. Voor jongeren (12-23 jaar) die somber, angstig of onzeker zijn.

Apps voor mantelzorgers
Het samen organiseren van (mantel)zorg kan veel tijd en energie kosten. Wie doet deze week de was bij vader? Wat wil moeder morgen eten? Wie kan er mee naar de doktersafspraak? Op de website van Zorg voor Beter staat een uitgebreid overzicht van apps en platforms waarmee zorgverleners met familie of mantelzorgers kunnen communiceren. Betaald of gratis.