Graag willen wij ons voorstellen.

Wij zijn René Westerlaken en Loekie Martens. Samen hebben we 3 kinderen en runnen we een rundveebedrijf in Vinkel. Sinds 2005 vangen wij pleegkinderen op in ons gezin. Regelmatig werken er jongeren met een beperking op onze boerderij. In de loop der jaren is de droom ontstaan om dit vrijwilligerswerk te professionaliseren. En dat gaan we nu realiseren. We zijn aangesloten bij de Driestroom, een organisatie die zorg en ondersteuning geeft aan mensen met een beperking. Door aan te sluiten bij de Driestroom garanderen we kwaliteit.

Onze droom heet Bijklaver5. Ons gezin bestaat uit 5 mensen en wij bieden 5 “blaadjes” aan. Gezinshuis, kamertraining, dagbesteding, rundveehouderij en ons hart. Wij willen met deze klaver 5 onze cliënten net wat meer geluk bieden.

Met de dagbesteding zijn we gestart. Wij bieden dagbesteding aan op ons eigen bedrijf en op andere locaties. Aan de hand van de wensen van de cliënt zoeken we werk waarbij de cliënt vaardigheden kan leren. Samen bekijken we welke werkzaamheden de cliënt kan uitvoeren en wat zij/hij daarvoor nodig heeft. Op deze manier nemen we de cliënt bij de hand om een zinvolle dagbesteding vorm te geven. Door een transparante communicatie houden we de lijnen met het cliëntsysteem kort.

Afhankelijk van de wensen of behoefte van de cliënt kunnen we ons richten op werk maar ook op andere leefgebieden als persoonlijke verzorging, huishoudelijke taken, zelfstandig wonen, sport, gezondheid.

Bij elke cliënt besteden we grote aandacht aan een gezonde leefstijl. Loekie legt als diëtist, bij elke cliënt de nadruk op een gezonde leefstijl. Dat betekent een cliënt leren waar een gezonde voeding uit bestaat, er is veel aandacht voor de bereiding. Tijdens onze eetmomenten wordt een gezonde voeding aangeboden. Waarbij zoveel mogelijk producten uit de eigen moestuin gebruikt worden. Verder heeft sport een hoge prioriteit. Natuurlijk rekening houdend met de mogelijkheden van de cliënt. Op onze locatie is hebben we zowel binnen- als  buitensport mogelijkheden.  

Onze locatie is een rundveebedrijf. Op onze locatie bieden we de omgang met dieren aan. Het verzorgen van de dieren is een dagelijkse  bezigheid.  Het lekker fysiek buiten bezig zijn, is hier dagelijkse kost. Daarnaast hebben we een eigen moestuin en bloementuin die onderhouden wordt. De producten uit de tuin en van de dieren gebruiken we zelf. Gezond en vers van de boerderij!

Als je meer wilt weten over Bijklaver5, mag je altijd contact opnemen met ons.

Loekie : 06-10942271 / René : 06-53354069 / info@bijklaver5.nl