Op de dag van de mantelzorg staan mantelzorgers centraal. Steeds meer mantelzorgers zorgen voor een van hun ouders. Het boek Met 70 over de snelweg – Als je ouders zorgen gaan geven is hierbij een uitstekend hulpmiddel. 

Als je ouder(s) zorgen gaan geven, kom je in aanraking komen met uiteenlopende onderwerpen, zoals aanpassingen in huis, dementie, dagopvang, thuiszorg, wilsverklaringen, het terugdraaien van aankopen en de regels rond rijbevoegdheid. Psycholoog Yvonne Prins vroeg zich af waarom dit soort kennis niet ergens overzichtelijk bij elkaar staat en waarom iedereen steeds weer zelf het wiel moet uitvinden. Daarom besloot ze zelf een boek te schrijven: Met 70 over de snelweg – als je ouders zorgen gaan geven.

Het boek is een mix van informatie van ervaringsdeskundigen (kinderen van) en professionals, zoals een specialist ouderengeneeskunde, mantelzorgondersteuners en een cognitief gedragstherapeut. Dat levert veel praktisch tips op. Van de mogelijkheden mensen langer zelfstandig te laten wonen, de emotionele belasting van een veranderende verhouding, ouders die op je leunen of juist zorg weigeren, tot de opname in een verpleeghuis. Daarnaast is er ruim aandacht voor de mantelzorger: waarom kan mantelzorg zwaar zijn? Hoe bewaak je als mantelzorger je eigen grenzen? Hoe voorkom je overbelasting en zorg je dat je zelf de zorg kunt blijven dragen? Dit praktische boek biedt handvatten, herkenning en handige tips voor iedereen die op wat voor manier dan ook zorgen heeft om zijn of haar ouder(s).

isbn 978 94 6319 010 7
prijs 19,95

Yvonne Prins is psycholoog, personal coach en spreker. Zij heeft meerdere boeken geschreven over het omgaan met complexe levensvraagstukken. Eerder verschenen van haar hand: 'Ziekenhuis Survivalgids. Wegwijs in de wereld van de witte jassen' en 'En, waar blijven de kinderen? Survivalgids voor als je een kind wilt, maar (nog) niet hebt'.