Uniek Sporten Noordoost Brabant, een initiatief van 9 gemeentes binnen deze regio, wil zoveel mogelijk Brabanders met een beperking aan het bewegen krijgen. Niet voor iedereen is bewegen even vanzelfsprekend. Terwijl regelmatig bewegen juist heel belangrijk is en veel voordelen heeft. Zeker voor mensen met een beperking of chronische aandoening. Bij Sportloket Noordoost Brabant kun je zonder kosten samen met de beweegcoaches van Uniek Sporten ontdekken wat het beste aansluit bij je wensen en mogelijkheden. Daarnaast ondersteunen de beweegcoaches bij het regelen van vervoer en het aanvragen van hulpmiddelen. Ze bieden ook advisering op het gebied van financiën en sportmaatjes.

Gratis begeleiding door beweegcoaches
Regiocoördinator Justin Hendriks van Sportloket Noordoost-Brabant: “De mogelijkheden voor aangepast bewegen zijn eindeloos. Fietsen, wandelen, rolstoelbasketbal, skiën, paardrijden: het kan allemaal.” Mensen met een chronische aandoening, verstandelijke of lichamelijke beperking hebben bijvoorbeeld vaak onvoldoende beeld van de sportmogelijkheden bij hun in de buurt en geen vervoer en/of hulpmiddelen. Uniek Sporten Brabant wil die belemmeringen wegnemen, zodat iedereen die dat wil ook kan gaan sporten of bewegen. De beweegcoaches van Sportloket Noordoost Brabant helpen gratis gedurende dit hele proces. 

Bij het Sportloket Noordoost Brabant zijn de volgende gemeenten aangesloten: Oss, Uden, Bernheze, Landerd, Cuijk, Grave, Mill en St. Hubert, St. Anthonis, Boxmeer. Voor het vinden van jouw beweegcoach ga je naar www.unieksportenbrabant.nl. Selecteer je woonplaats bovenaan de site en ga naar ‘Jouw beweegcoach’. Daar vind je alle informatie. 

Uniek Sporten Bernheze is een samenwerkingsverband met Uniek Sporten NOB en ONS welzijn. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ONS welzijn, bereikbaar op (088) 374 25 25 en vragen naar Femke Prince. 

Bekijk het verhaal van Pim: