Wanneer je te maken krijgt met hersenletsel kan er veel veranderen in je leven. Het kan gevolgen hebben voor je gezondheid, voor je werk, je inkomen en voor je persoonlijke leven. Je hebt mogelijk iemand nodig waar je terecht kunt met allerlei vragen, maar weet niet goed waar en bij wie je kan aankloppen voor hulp, informatie en advies. 

Aan de hand van korte sketches, waarin een duidelijk herkenbare situatie wordt nagespeeld, proberen wij je verder te helpen met vragen en problemen op het gebied van: (vrijwilligers)werk, dag en vrijetijdsbesteding, lotgenotencontact en behandeling.

Niet Aangeboren Hersenletsel kan bijvoorbeeld ontstaan na een beroerte, ongeval, hersentumor of reanimatie. Meer informatie hierover vind je op www.nahnobrabant.nl.

Café Brein start om 13.30 uur (inloop vanaf 13.00 uur) en duurt tot 16.00 uur. Het café is in het Bloesem Theehuis (onderdeel van Pluryn), Wooijstraat 4a in Herpen. Café Brein is een trefpunt voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), mantelzorgers, partners, familieleden, vrienden en professionals. De toegang is gratis.

 In Café Brein worden wisselende onderwerpen besproken in een gezellige ontspannen sfeer. Het accent ligt op contact, erkenning, herkenning en voorlichting. Een plek waar je niet steeds hoeft uit te leggen wat er aan de hand is. Vrijwilligers organiseren Café Brein samen met SWZ, Thuiszorg Pantein, Brabant Zorg, Revalidatiecentrum Tolbrug, Pluryn en ONS welzijn.